Ben je gek op planten, maar ben je niet gezegend met groene vingers? Dat is niet erg. Met de juiste tips kan je ook goed voor je planten zorgen. In dit artikel lees je 3 tips hoe je dat doet.

Tip 1. Gebruik een automatisch watersysteem

Vergeet je regelmatig je planten water te geven? Je bent dan echt niet de enige. Als je iets elke dag doet is het makkelijker om er een gewoonte van te maken. Een plant moet je vaak een keer in een aantal dagen water geven. Hierdoor is het lastig om er een gewoonte van te maken. Gelukkig is er een oplossing, namelijk een automatisch watersysteem. Dit wordt ook wel een waterdruppelaar genoemd. Je kunt een kant-en-klaar automatisch watersysteem kopen of er zelf een maken. Hiervoor heb je alleen een flesje water nodig. Op Youtube en Google vindt je diverse methodes om zelf een automatisch watersysteem te maken.

Tip 2. Kies niet te moeilijke planten

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je kunt jezelf een hoop frustratie besparen door planten te kiezen, die niet veel verzorging nodig hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor cactussen of vetplanten. Vetplanten zijn onder andere de Aloƫ vera, Spekboom, Echevaria elegans, Crassula ovata en de Haworthia fasciata. Vaak wordt er gedacht dat er weinig keuze is qua cactussen. Echter zijn er veel soorten cactussen, zoals Pitaya, Zebraplant, Saguaro, Rotskoraal en Lidcactus. Elke cactus heeft andere verzorging nodig. Sommige cactussen hoeven slechts een keer per maand water. Bepaalde cactussen zijn ook giftig, zoals de Cactus Eurphorbia. Doordat de cactus prikkels bevat is het niet geschikt voor huishoudens met kleine kinderen en/of huisdieren. Andere planten die weinig verzorging nodig hebben zijn onder andere de Graslelie, Yucca, Pannenkoekenplant, Sanseveria en de Kentiapalm. Op Make a Jungle via Makeajungle.nl vind je een groot aanbod van makkelijke kamerplanten.

Tip 3. Leer meer over de plantenverzorging

Als je geen groene vingers hebt, betekent het niet dat je nooit groene vingers kunt krijgen. Net als veel dingen in het leven kan je dit leren. Hoe leer je dit dan? Heb je een vriend of familielid die goed is met planten? Vraag dan of je eens mee mag kijken bij diegene. Ook zijn er veel (gratis) workshops te volgen om meer te leren over de plantenverzorging. Daarnaast staat Youtube vol met tips om planten goed te verzorgen. Tevens zijn er diverse sociale media kanalen die je kunt volgen waar je dagelijks tips ontvangt voor het verzorgen van je planten.

Het helpt ook om een notificatie in je agenda te zetten voor als je weer je planten water moet geven. Zo voorkom je dat je het vergeet. Zet de notificatie op een tijdstip dat goed schikt. Anders is de kans groot dat je de verzorging van je planten uitstelt en het alsnog vergeet.