Tegenwoordig is het uitzoeken van een dekbed wat lastiger. Dit komt doordat het aanbod van dekbedden flink is gegroeid. Je kan kiezen tussen allerlei vullingen en dat kan de keuze een stuk moeilijker maken. Heb jij wat hulp nodig bij het uitzoeken van een nieuw dekbed? Zoek dan niet meer verder, want hieronder worden de verschillende soorten dekbedden behandeld! 

 

Simpel synthetisch dekbed

 

Een synthetisch dekbed is bij veel mensen al te vinden op bed. Dit komt voornamelijk doordat een synthetisch dekbed makkelijk is om te onderhouden. Je kan het synthetisch dekbed prima in de wasmachine wassen. Hierdoor heb je altijd een schoon dekbed waar je onder kan slapen en om die reden is het dekbed ideaal voor kinderen. Daarnaast houdt een synthetisch dekbed je het hele jaar door warm. Vergeet niet dat de prijs van een synthetisch dekbed over het algemeen erg aantrekkelijk is. Kies natuurlijk wel voor een synthetisch dekbed van goede kwaliteit. 

 

Warm wollen dekbed

 

Een wollen dekbed is weer heel anders dan een synthetisch dekbed. Een wollen dekbed is namelijk een stuk zwaarder, dus het is belangrijk dat je dat wel fijn vindt. Het dekbed zorgt er wel voor dat de vocht goed wordt geabsorbeerd. Hierdoor kan jij het hele jaar door lekker slapen, omdat het wollen dekbed in de winter lekker warm is en in de zomer lekker koel. Verder is het goed om te benoemen dat het wollen dekbed zelfreinigend is. Dit komt doordat wol een natuurlijke vulling is voor een dekbed. 

 

Heerlijk donzen dekbed 

 

Het donzen dekbed mag niet ontbreken in deze rij. Je kan er zeker van zijn dat veel mensen onder een donzen dekbed slapen. Je kan kiezen tussen eenden- en ganzendons als vulling in het dekbed. Een dekbed ganzendons heeft als groot voordeel dat de warmte goed wordt vastgehouden en dat het dekbed geen moeite heeft met goede ventilatie. Daarnaast kan je heerlijk onder een donzen dekbed slapen, omdat deze erg licht is. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet vrij kan bewegen tijdens het slapen. Je kan het donzen dekbed zelfs het hele jaar door op bed laten liggen.  

 

Zacht katoenen dekbed 

 

Als laatste wordt er stilgestaan bij het katoenen dekbed. Het katoenen dekbed is gemaakt van een natuurlijk materiaal en is daardoor een duurzame optie. Het voordeel van een natuurlijk materiaal is dat het dekbed goed het vocht kan reguleren. Hierdoor is een katoenen dekbed vaak populair bij mensen die veel last hebben van transpireren tijdens het slapen. Het dekbed kan jou goed koel houden ‘s nachts. Een katoenen dekbed kan verder prima gebruikt worden door kinderen en volwassenen en het dekbed kan ook nog eens gewassen worden in de wasmachine.