En kamer opsplitsen kan handig zijn om meerdere redenen. Wellicht heb je een kamer te weinig of heb je een grote kamer die je niet goed kan gebruiken. In beide gevallen is het plaatsen van een scheidingswand een manier om de kamer een beter doel te geven. Voor het plaatsen van een scheidingswand kun je verschillende materialen gebruiken, zoals gipsplaten, cellenbetonblokken en kalkzandsteenblokken. Een scheidingswand heeft diverse voordelen, die hieronder verder worden uitgelegd.

Extra kamer

Het plaatsen van een scheidingswand in huis kan handig zijn als je te weinig kamers hebt. Je vindt op deze pagina uitleg over hoe je een complete scheidingswand maakt. Door het plaatsen van een scheidingswand kun je van één kamer twee of meerdere kamers maken, bijvoorbeeld om een extra slaapkamer te maken of een kantoortje. Door een kamer op te splitsen, kun je het probleem van ruimtegebrek oplossen. Uiteraard wordt de bestaande kamer hierdoor wel kleiner, maar je krijgt ook een efficiënter gebruik van de ruimtes in huis.

Meer gebruiksgemak

Een ander voordeel van het plaatsen van een scheidingswand is om een te grote kamer op te splitsen in twee beter bruikbare ruimtes. Soms heb je een ruimte die zo groot is, dat je niet precies weet hoe je die het beste kunt benutten. Een grote ruimte kan ongezellig ogen en zorgt ook dat je harder moet stoken om de ruimte op een aangename temperatuur te houden. Met het plaatsen van een scheidingswand kun je de ruimte functioneler indelen, worden de ruimtes knusser én kun je op je stookkosten besparen. 

Waardevermeerdering

Het plaatsen van een scheidingswand heeft diverse voordelen voor het gebruik van de ruimtes. Zo krijg je hierdoor meer functionele ruimtes in huis én kun je beter omgaan met gezinsuitbreidingen of extra activiteiten in huis. Het maken van een extra kamer door middel van het plaatsen van een scheidingswand heeft daarnaast ook een positief effect op de waarde van je woning. Een extra kamer betekent namelijk een woning die voor meer personen of meer activiteiten geschikt is, wat ervoor zorgt dat je huis meer waard wordt.