We zien tegenwoordig steeds meer binnendeuren en wanden gemaakt van glas. Een glazen deur zorgt voor prachtig licht dat de hele woning doordringt. Het eindeffect is een indruk van ruimtelijkheid en ook van luxe. Deuren van glas worden steeds populairder, niet alleen in particuliere woningen maar ook in bedrijfsgebouwen. Maar hoe vervang je nu eigenlijk een glazen deur door glas? Dat lees je in dit artikel. 

Een binnendeur met glas in plaats van de paneeldeur

De installatie van een nieuwe opdekdeur is een eenvoudige klus die door bijna iedereen kan worden uitgevoerd. De overgrote meerderheid van de huizen die nu in aanbouw zijn, zijn voorzien van gesloten binnen opdekdeuren die eenvoudig te verwisselen zijn voor opdekdeuren met glas. Nadat je twee scharnieren uit het oude deurkozijn hebt verwijderd, moet je nieuwe scharnieren in de glazen deur schroeven om de deur te kunnen afhangen. 

In een bladscharnier worden een paar schroeven gebruikt om een stompe deur aan het kozijn te bevestigen. De nieuwe glazen stompe binnendeur krijgt een frees of een ouderwetse beitel scharnierinstallatie. Het proces van het installeren van een nieuwe, glazen stompe binnendeur lijkt nogal op het proces van het installeren van een stompe binnendeur. Je kunt hier kijken om de verschillende modellen glazen deur te bekijken. 

Binnendeuren met ramen van glas-in-lood

Een doorsnee binnendeur kan worden omgetoverd tot iets buitengewoons door de toevoeging van een glas-in-loodraam. Elke binnendeur kan er prachtig uitzien dankzij de glanzende subtiliteiten van het glas, de matte loodstrips en de mix van de verschillende tinten glas. Het zonlicht dat weerkaatst wordt door de glas-in-lood ramen verlicht de vloer, de muren en het meubilair, waardoor een levendige weergave van kleuren verschijnt op al deze oppervlakken.

Industriële binnendeuren plaatsen

Bij deuren met glas denk je waarschijnlijk aan stalen deuren, maar de overgrote meerderheid van zwarte opdekdeuren met glas is gemaakt van hout. Deuren van zwart hout zijn verkrijgbaar als normale opdekdeuren of stompe binnendeuren. Deze deuren zijn voordeliger dan deuren van staal. Helder glas (ook bekend als vensterglas), mat glas (ook bekend als satijnglas) en gerookt glas (ook bekend als getint glas) zijn slechts enkele van de glassoorten die in industriële deuren kunnen voorkomen.