De locatie, de grootte van de slaapkamer(s), badkamer(s) en keuken zijn belangrijke factoren die invloed kunnen hebben op het plezier die hebt bij een woning. De keuzes om zo een woning in te richten zijn oneindig. Er is zat keuze in kleuren en materialen en de combinaties zijn eindeloos. Op websites zoals huisinspiratie.nl kan inspiratie worden opgedaan om een huis in te richten naar jouw stijl, maar tegenwoordig staan sociale media kanalen vol met ideeën. In woonwinkels kan meestal om persoonlijk advies worden gevraagd. Persoonlijk ben ik weg van de moderne interieurstijl. Maar hoe kan de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer omgetoverd worden tot een moderne woonstijl? 

Ideeën voor in de woonkamer 

Of je nou een grote of kleine woonkamer hebt, een aantal toevoegingen alleen al kunnen ervoor zorgen dat de woonkamer een moderne uitstraling heeft. 

Decoratie voor vensterbank met bijvoorbeeld kaarsen of planten kan in een oogwenk al verschil maken. Kiezen voor zwart en wit is zo klassiek, maar tilt de uitstraling van de kamer op als deze kleuren worden verwerkt in combinatie met strakke lijnen en natuurlijk licht. Door warmere tinten en natuurlijke materialen toe te voegen ontstaat een gezellige sfeer in de kamer wat het gelijk gezinsvriendelijk maakt. 

Ideeën voor in de keuken 

De keuken is meestal het middelpunt van een huis. De keuken wordt ook wel eens gezien als ontmoetingsplek tussen verschillende gezinsleden. Vooral in het geval van een open keuken is het van belang dat deze wordt afgestemd op de interieurstijl van de woonkamer. 

Om deze reden is een strakke look in de keuken van belang. Door te kiezen voor een donker kleur voor de keukenkasten ontstaat er een contrast met lichte muren. Als laatst maken neutrale tinten in de werkbladen de uitstraling helemaal af. 

Ideeën voor in de badkamer 

Een badkamer moet schoon uitzien en aanvoelen. Het is tenslotte waar je heen gaat voor alles wat met persoonlijke hygiëne te maken heeft. Laten we beginnen met iets wat eenvoudig is en niets kost, namelijk het opbergen van (bijna) lege flesjes. Een kenmerk van de moderne woonstijl is namelijk de minimalistische uitstraling. Ook kan voor in de badkamer gekozen worden om op de natuur geïnspireerde materialen te gebruiken zoals natuursteen. Een vrijstaande badkuip kan ook bijdragen aan de moderne look. Als laats moet de spiegel het middelpunt vormen. Aangezien een badkamer een kleine ruimte kan zijn zorgt de spiegel voor een optisch grotere badkamer. 

 

Ideeën voor in de slaapkamer 

Bij een twijfelaar aanschaffen of elk ander soort bed moet voor de moderne look rekening worden gehouden met de kleur hiervan. Als het aankomt op beddengoed kun je niet fout gaan met effen witte lakens. Deze zien er luxe en duur uit. Wit en zwart zorgen voor de strakke uitstraling, maar kleuren hoeven niet per se uitgesloten te worden in de decoratie. Wel moet worden opgepast met felle kleuren, aangezien de slaapkamer wel rustgevend en ontspannen moet blijven. Voor een wat luxere uitstraling kan getextureerd beddengoed met kussens en dekentjes worden gecombineerd om een gezellige bed opstelling te creëren.