Bij het bouwen van een nieuw huis of het renoveren van een oud huis is het vrij gebruikelijk om binnendeuren te verwaarlozen. Zelfs als er even over de deuren wordt nagedacht, wordt duurzaamheid meestal overwogen zonder rekening te houden met schoonheid. De binnendeuren die passen bij elke woonstijl in je huis kunnen schoonheid aan je interieur toevoegen als je ze een beetje aandacht geeft. Installeer een functionele en stijlvolle deur in je huis om de ruimte een bevredigende uitstraling te geven. Er zijn verschillende soorten binnendeuren gemaakt van verschillende materialen. Kies gewoon het type dat bij je ontwerp past en ontdek hoe het meer schoonheid aan je huis toevoegt.

Glazen deuren

Als je een huis met een open ruimte bouwt, overweeg dan om glazen deuren te gebruiken om duidelijke afbakeningen te maken. Glazen deuren zijn er in verschillende vormen, afhankelijk van je specificaties. Interessant is dat je een volledig glazen deur kunt hebben of een combinatie van andere materialen zoals hout of metaal. Glazen deuren zijn gemaakt van glas dat sterk en stijf is. Ze zijn meestal een paar centimeter dik. Ze zijn verkrijgbaar als schommel- of schuifdeuren. Glazen schuifdeuren hebben een metalen of houten frame en worden vooral gebruikt in commerciƫle ruimtes. Zwaaideuren worden meestal gebruikt in woonomgevingen. Ze kunnen frameloos of scharnierend zijn voor een modernere look. De meeste frameloze glazen deuren worden meestal gebruikt in de badkamers en douchewanden. Als je vindt dat houten deuren er te zwaar of te saai uitzien, zijn glazen deuren misschien wel je beste optie. Ze zijn aanpasbaar en kunnen worden aangepast aan je ontwerp. Zorg ervoor dat je de levensduur en duurzaamheid van de materialen controleert voordat je een keuze maakt.

Paneeldeuren

Paneeldeuren hebben meer detail en zien er aantrekkelijker uit. Deze panelen kunnen horizontaal of verticaal lopen. Paneeldeuren zijn er in verschillende stijlen en de meest voorkomende stijl is de verhoogde paneeldeur. Ze worden verhoogde panelen genoemd omdat hun panelen van het vlakke oppervlak zijn opgeheven en verzonken kunnen worden. Sommige paneeldeuren kunnen naar je wens en specificaties op maat worden gemaakt. De trending typen paneeldeuren onder de meeste huiseigenaren zijn de standaard paneeldeuren, missie deuren met drie panelen en gelijke deuren met vijf panelen. Paneeldeuren worden meestal onafgewerkt verkocht, maar je kunt ze naar eigen inzicht schilderen. Ze kunnen ook worden geleverd met glazen inzetstukken. Zorg ervoor dat de secties goed zijn gemonteerd en in elkaar passen voordat je een aankoop doet.

Cube X binnendeuren

De Cube X serie kenmerkt zich door deuren met extra brede stijlen en dorpels. Dit geeft een mooie moderne uitstraling. Het glas is al voorgemonteerd in de glazen deuren zodat deze deuren geen zichtbare glaslatten hebben. Extra mooi dus. De constructie bestaat uit gelamineerde houten stijlen en dorpels, MDF toplaag, MDF panelen met een uitvoering van 90 graden profielen, MDF vlakke panelen en paalbreedte:200 mm.