Er zijn tegenwoordig veel verzekeringen om uit te kiezen. Al deze verzekeringen zijn bedoeld om jouzelf, jouw naasten, jouw huis en/of jouw bezittingen goed gedekt te hebben tegen uiteenlopende schades. Eén daarvan is een superbelangrijke voor huiseigenaren, namelijk de opstalverzekering. Wie een huis wil kopen en daarvoor een hypotheek dient af te sluiten, kan meestal niet om deze verzekering heen. Maar of deze nu verplicht wordt gesteld of niet, het beschikken over een opstalverzekering is eigenlijk voor iedereen die een huis bezit een must. Bij bijvoorbeeld Univé is deze eenvoudig online af te sluiten én zijn er diverse mogelijkheden om (flink) te besparen op de maandelijkse premie.

 

Deze schades zijn gedekt met de allriskverzekering

Een opstalverzekering is dé allriskverzekering voor je huis. Hiermee zijn zowel de woning als wat eraan vastzit goed verzekerd tegen onder meer schades ontstaan door brand, storm, overstroming, lekkage en inbraak. Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit en dit soort situaties altijd als een complete verrassing komen, is het belangrijk om niet te licht te denken over dit verzekeringspakket. Je zult niet de eerste zijn die de pan op het vuur vergeet waardoor even later het hele huis in lichterlaaie staat. Maar zelfs als je doorlopend goed oplet kan er van alles gebeuren waardoor je leven plots op zijn kop staat. Denk aan een schoorsteenbrand, die pas vaak (te) laat wordt opgemerkt. Ligt er dan ook nog eens een rieten dak op het huis, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

 

Daarom is de inboedelverzekering voor jou ook een aanrader

Terwijl de opstalverzekering alleen geschikt is voor huiseigenaren, is dat met de inboedelverzekering een heel ander verhaal. Deze is aan te raden voor iedereen die in een huis woont en (ook) z’n spullen goed verzekerd wil hebben. Het gaat hier om alle inboedel die zonder schade te maken meegenomen kan worden uit de woning. Te denken valt aan kledingkasten, tafels, stoelen, banken, computers, laptops, smartphones, kleding en losstaande lampen. Zelfs de kleinste dingen vallen onder deze verzekering, waaronder ook het bestek. Alles bij elkaar opgeteld kan de inboedel in zijn totaliteit van grote waarde zijn. Je doet er dan ook goed aan het afsluiten van een inboedelverzekering voor jou goed te overwegen, want alles plots moeten vervangen kan een enorme kostenpost zijn.

 

Eenvoudig extra besparen op de premie

Vind je beide woonverzekeringen belangrijk om aan te schaffen, dan is het slim om te kiezen voor het combipakket Inboedel & Opstal van Univé. Hiermee profiteer je van alle voordelen van beide pakketten, maar dan voor een nog gunstigere prijs. Er is overigens geen sprake van een eigen risico. Univé biedt je dit slechts aan als keus. Zo kun je een eigen risico nemen vanaf € 100 tot een maximum van € 500. Het pluspunt daarvan is dat je nog meer bespaart op de maandelijkse premie. Heb je meerdere schadeverzekeringen bij deze verzekeringsmaatschappij, dan heb je recht op een pakketkorting. Deze kan oplopen tot maximaal 10%. Direct jouw premie berekenen kan via de handige online tool.