Gelukkig heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren op elk gebied. Dat betekent dat niet iedereen hetzelfde dekbed fijn vindt. Een dekbed moet goed aansluiten op jouw wensen zodat je lekker kan slapen ’s nachts. Weet jij wel wat jouw wensen zijn, maar niet welk dekbed daar dan bij past? Dan heb je geluk, want hieronder is meer informatie verzameld over de verschillende soorten dekbedden. Hopelijk kom je er dan achter welk dekbed jij nodig hebt! 

Dekbed bij allergieën

Helaas hebben veel mensen in Nederland last van een allergie die veroorzaakt wordt door huisstofmijt. Huisstofmijt kan zich makkelijk nestelen in een dekbed. Als jij zelf veel last hebt van deze allergie, is het een goed idee om te investeren in een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed staat er bekend om dat deze zeer geschikt is tegen allergieën. 

Een synthetisch dekbed kent meerdere handige voordelen. Het eerste voordeel is dat een synthetisch dekbed niet duur is. Het is eigenlijk één van de goedkopere dekbedden op de markt. Een ander voordeel is dat je het dekbed makkelijk kan wassen thuis. Je hoeft het dekbed alleen maar in de wasmachine te doen. Verder is een synthetisch dekbed warm genoeg om er het hele jaar onder te slapen.

Lichtgewicht dekbed

Het is niet raar als je op zoek bent naar een dekbed dat niet zwaar is. Als het dekbed te zwaar is, kan je problemen ervaren met vrij bewegen tijdens het slapen. Een ganzendons dekbed is daarom ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een lichtgewicht dekbed. Ganzendons is namelijk helemaal niet zwaar waardoor het dekbed ook nog eens soepel over jouw lichaam valt. 

Een ganzendons dekbed kent net als een synthetisch dekbed ook voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat een ganzendons dekbed goed kan isoleren, maar tegelijkertijd ook de warmte kan vasthouden. Hierdoor kan dit dekbed heel het jaar door worden gebruikt. Houd er wel rekening mee dat een ganzendons dekbed minder geschikt is voor kinderen. 

Duurzaam dekbed

Nederland wordt steeds duurzamer en dat betekent dat mensen op zoek kunnen zijn naar een duurzaam dekbed. Gelukkig heb je daar een aantal opties voor. Het is belangrijk dat je kijkt naar het materiaal waarvan het dekbed is gemaakt. Als je op de verpakking ziet staan dat het van natuurlijk materiaal is gemaakt, kan je er eigenlijk van uitgaan dat het een duurzaam dekbed is.

Het bekendste duurzame dekbed is een wollen dekbed. Een wollen dekbed is daarnaast ook nog zelfreinigend wat een groot pluspunt is. Een bamboe dekbed is ook gemaakt van natuurlijk materiaal. De meeste mensen gebruiken een bamboe dekbed in de zomer, omdat deze erg koel aanvoelt tijdens het slapen.